Dani travnjaka - Pehar grada Koprivnice i III kolo Croatia Cupa

Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju

Dani travnjaka - Pehar grada Koprivnice i III kolo Croatia Cupa

 

Prošli je vikend, u sklopu županijske sajamske manifestacije Dani travnjaka, održan već tradicionalni turnir u preponskom jahanju- Pehar grada Koprivnice, a ujedno i III kolo Croatia Cupa u preponskom jahanju.

Na dvodnevnom natjecanju u ukupno devet utakmica sudjelovalo je 120 natjecateljskih parova iz 19 konjičkih klubova. I ove su se godine u našem gradu natjecali najbolji hrvatski jahači- Renato Levanić, Andrea Novak Djelmić, Kristina Grilec Emer, Janka Krašovec (trenutno vodeća seniorska jahačica Croatia Cupa), Nina Madirazza (vodeća jahačica u Croatia Cupu u kategoriji juniora) te velika nada hrvatskog preponskog sporta Antea Šimleša.

Konjički klub Galop team Koprivnica ovim je turnirom započeo ovogodišnju natjecateljsku sezonu, a predstavilo ga je pet jahača i sedam konja.

Usprkos lošim vremenskim uvjetima, prvi natjecateljski dan nastupilo je 4 jahača sa 6 konja: Karla Frtalić na grlu Lucky Love II, Roberta Marija Šunjić na grlu Zafir, Sanja Kavur na grlu Cana i Tomislav Kavur na grlima Amor, Cortesia i Conquest of paradise.

U utakmici visine 0,80 cm tri natjecateljska para Galop team-a podijelila su prvo mjesto prošavši parkur bez kaznenih bodova- Karla Frtalić i Lucky Love II, Sanja Kavur i Cana te Tomislav Kavur i Cortesia. Dobar rezultat u ovoj utakmici ostvarili su i Roberta Marija Šunjić sa Zafirom i Tomislav Kavur s Amorom i Conquest of paradiseom, srušivši samo jednu preponu. Za Robertu Mariju Šunjić i Karlu Frtalić ovo je bio prvi natjecateljski nastup pa je time zadovoljstvo zbog njihovog dobrog rezultata još veće. No, osim za juniorske natjecateljice Robertu i Karlu, ovo je prvi sportski nastup i za petogodišnju kobilu Cortesiu, koja se, zahvaljujući odličnom prolasku parkura, pokazala kao jedno od perspektivnijih grla iz uzgoja Ergele Galop.

Na utakmici visine 100 cm nastupili su seniori Sanja Kavur na grlu Cana i Tomislav Kavur na grlima Amor i Conquest of paradise.

Drugog natjecateljskog dana turnira Galop team su predstavljala dva natjecateljska para: juniorka Lucija Frtalić s Lucky Love II i senior Tomislav Kavur na grlu Abba II.

Lucija i njena Lucky Love II završile su utakmicu visine 1 metar bez kaznenih bodova i tako podijelile prvo mjesto s još nekoliko jahača istog rezultata. Lucija je po prvi put nastupila i na utakmici visine 110 cm.

Tomislav Kavur se na grlu Abba II plasirao na 4. mjesto u utakmici visine 110 cm, prošavši osnovni parkur bez kaznenih bodova. Na utakmici visine 120 cm Tomislav i Abba II zauzeli su 6. mjesto s četiri kaznena boda zbog rušenja jedne prepone.

U konjičkom klubu Galop team Koprivnica zadovoljni su početnim rezulatima ove natjecateljske sezone. Također, nadaju se da će održavanje ovakvih manifestacija u našem gradu omogućiti popularizaciju ove prekrasne sportske discipline.

Godišnja skupština - MALI PODRAVSKI LIST

Pratite nas na našoj Facebook stranici